OTIT - Tervezés

Az OT INDUSTRIES Tervező Zrt. Magyarország piacvezető és a kelet-közép-európai régió egyik legnagyobb olaj- és gázipari tervező vállalata. Fő tevékenységi köre a kőolaj- és földgázkitermelés, szállítás és feldolgozás létesítményeinek tervezése, azonban részt vesz jelentős vegyipari és energetikai projektekben is. A rendelkezésre álló mérnökállomány szaktudására és a legmodernebb informatikai eszköztárra alapozva teljes körű mérnöki tevékenységet végez.

Az OT INDUSTRIES Tervező Zrt. alapítása óta a magyar olaj- és gázipar szinte minden jelentősebb műszaki létesítményének tervezésében részt vett.

Tevékenységi területek: logisztikai és nyomvonalas jellegű létesítmények komplex tervezése (nagyátmérőjű kőolaj-, földgáz- és termék távvezeték rendszerek, tároló terek; közúti-, vasúti- és vízi töltő-, lefejtő állomások), kőolaj- és földgáz bányászati üzemek és földalatti gáztárolók felszíni technológiai rendszereinek komplex tervezése, kőolaj finomítói, petrolkémiai és vegyipari üzemek komplex tervezése, nukleáris létesítmények tervezése.

A cég a legmodernebb eszköztárral dolgozik, több tucat tervező software áll a munkatársak rendelkezésére, többek között: AVEVA – E3D, PDMS, Diagrams, INTERGRAPH – PDS, SmartPlant 3D, CAESAR II, Autodesk – AutoCAD, Civil 3D, Product Design Suite, ASPEN, TEKLA, Creo, ArchiCAD, Solid Edge, Leica Cyclone, ETAP, EPLAN, Soundplan.


A vállalkozás üzleti filozófiájának alapján a több mint 50 év alatt felhalmozott szakértelemre támaszkodva, folyamatosan új lehetőségek után kutat, amely a tudásközpontú szervezet szakembereit kihívások elé állítva biztosítja a fejlődés állandóságát.

A 11 szakterületet átölelő mérnökállomány teljes körű mérnöki tevékenységet végez: 

  • Döntés előkészítő tanulmányok, megvalósíthatósági tanulmányok és koncepció tervek
  • Basic tervek (BEP), FEED dokumentációk
  • Folyamat modellezés és más technológiai számítások
  • Kivitelezési- és engedélyeztetési tervek
  • Megvalósulási dokumentumok
  • Szakértői tevékenységek és engedélyezések
  • Nukleáris szakértés, tervezés és fővállalkozás
  • Projekt beszerzések, kivitelezések és site tevékenységek mérnöki támogatása

A tervezési divízió évente 2-3 nagy volumenű és megközelítőleg 60 kisebb projekt tervezését végzi.

2010 és 2014 között az OT INDUSTRIES Tervező Zrt. értékesítésének átlagos nettó árbevétele több mint 10 millió EUR/év volt.

A szakmai múlt, a referenciák, az erőforrások és a stabil pénzügyi háttér garantálják a megrendelők számára a minőséget és a megbízható partneri együttműködést.