Karrier Indul!

A pályaválasztást nem lehet elég korán kezdeni. Így gondolja ezt a budapesti József Attila Gimnázium is, ahol minden évben a Szakmák Napja keretében segítik a diákokat a pályaválasztásban. Kollégánk, Gergő András kezdeményezésére idén mi láttuk vendégül a 9.D. osztályt, hogy bemutassuk nekik, mivel foglalkozunk itt az OT Industries-nál.

A program első felében a cégcsoport általános bemutatása után a kiszolgáló területek egy része – az Értékesítés és Stratégia, Beszerzés, Pénzügy és HR – mutatkozott be röviden. Az előadók igyekeztek kedvet csinálni a saját szakmájukhoz, bemutatni, mivel foglalkoznak a kollégák az adott területen, hogyan telik egy-egy napjuk, és hogy milyen képességekre, tanulmányokra van szükség ahhoz, hogy valaki ezeken a területeken érvényesüljön.


A második órában a Tervezési üzletág néhány szakágát látogatták meg a diákok, és megtudhatták a kollégáktól milyen sokrétű, izgalmas és felelősségteljes a mérnöki munka. A séta során gyakorlati ismereteket is szereztek: a csapatról ugyanis lézer szkennerrel készítettek csoportképet a kollégák, majd az elkészült képet a program végén bemutattuk nekik. A vendégek uzsonnát és ajándékot is kaptak.